Jos ehdokas mä oisin…


Jaa linkki

Kunnallisvaalit ovat taas tuoneet tasaisen virran uusia Facebook-sivuja ja yhtäkkiä aktivoituneita Twitter-käyttäjiä verkkoon. Tämä alkaa olla jo vakiorutiini, kun vaalit lähestyvät. Katleena Kortesuo on jo omassa blogissaan kertonut kaiken oleellisen, mitä ehdokkaan somessa tulisi ottaa huomioon. Minusta paras ja hauskin pointti tässä oli, että olisi kannattanut mennä someen ajoissa. Tämä on erittäin hyvä pointti, tosin en nyt somepassiivina heittäisi kirvestä kaivoon silti tässä vaiheessa. Kyllä tässä vielä on jotain tehtävissä, vaikka kiirettä pitääkin ja ehkä se äänestäjäkunta olisi hyvä olla takataskussa jo tässä vaiheessa, varsinkin jos aloitat somen nollasta.

Oli miten oli, en lähde toistamaan Katleenan sanoja, vaan kerron millaisen videon tekisin itsestäni kunnallisvaaliehdokkaana.

Videoitahan on monenlaisia. On puhuvaa päätä, vlogimaista sillisalaattia, panostettua tyylikkyyttä ja kaikkea tältä väliltä. Itse kiteyttäisin tärkeimmät vaaliteemani kolmeksi viiva viideksi kohdaksi, joita lähtisin avaamaan hieman videossani. Lisäksi avaisin omaa persoonaani riittävästi, jotta katsojalla jäisi kiinnostusta seurata minua somessa kauemminkin. Hieman lähtisin myös provosoimaan. Omalla kohdalla ehkä tasa-arvokysymykset ja vanhempainvapaiden tasaus voisi olla kysymys, jolla lähtisin hakemaan kommentteja ja keskustelua.

Videoni näyttäisi suunnilleen tältä:

Tunnelma: värikäs ja mukaansatempaava, nopeita leikkauksia ja vauhdikasta musiikkia, välillä kuvassa kasvoni tosi läheltä kuvattuna. Ei mitään pehmennysefektejä kuvassa, vaan minä aidosti ryppyineni, näppyineni ja viiksineni. Toki meikattuna ja edustavana silti.

Kuvaisin paljon ulkona – maisemissa, jotka ovat minulle tärkeitä (missä asun, missä työskentelen, missä viihdyn vapaa-ajallani). Lisäksi kertoisin kuvien kautta eri rooleistani, harrastuksistani ja perhekuvioistani.

Kertoisin lyhyesti ja ytimekkäästi kuka olen ja yrittäisin todennäköisesti myös vääntää vähän huumoria jostain piirteestäni. Tämän jälkeen nostaisin valitsemani teemat esiin, ensin kaikki (3-5) ja sen jälkeen avaisin näitä erikseen muutamalla lauseella. Lopuksi keventäisin hommaa jollakin kotikaupunkia käsittelevällä aiheella ja kehottaisin seuraamaan minua eri some-kanavissa, jotka olisin linkittänyt valmiiksi videon yhteyteen. Video olisi maksimissaan 50 sekuntia pitkä.

Jakaisin videotani eri somekanavissa, eri ryhmissä jne. En tyrkkynä jatkuvasti, vaan sopivissa tilanteissa. Facebookissa laittaisin vähän rahaa sponsoroituihin päivityksiin.

Tarvitsetko apua videon tekemisessä tai haluatko oppia editoimaan videoita kännykkäsi avulla? Me autamme sinua ?

Laura
Lvngroom Oy


Jaa linkki

1 kommentti

  1. Hyvää tekstiä sinulla Laura ja hyvää kevättä 🙂 – Anna

    Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *