Instagram-pohdiskelua valokuvaajan näkökulmasta


Jaa linkki

Tämäkään kuva ei olisi päässyt aiemman Instagram-seulani läpi. Nyt aion sen julkaista ja uskon sen saavan vähintään satakunta tykkäystä. Ehkä kaksikin sataa.

Muutama vuosi sitten otin Instagramin oikein kunnolla käyttöön. Silleen strategisemmin ja määrätietoisemmin. Ennen sitä olin jo räpeltänyt siellä muutaman vuoden ja todennut sen olevan ihan kiva palvelu. Osasin käyttää sitä teknisesti ja opettaa sen käyttöä asiakkailleni. Kun valokuvaamisesta tuli yhä enemmän ammatti ja vähemmän harrastus, myös suhteeni Instagramiin muuttui. Lähdin testaamaan mikä toimii ja mikä ei, lähdin julkaisemaan yhä laadukkaampia kuvia ja asetin korkeat vaatimukset kuvilleni. Jossain vaiheessa alkoi tulla enemmän seuraajia ja sain jopa jonkin verran kyselyjä kuvauskeikoille. Tämä oli tietenkin positiivinen asia ja korotin entisestään vaatimuksia kuvieni suhteen.

Kuten olettaakin saattaa, tämä johti tietenkin korkeampaan kynnykseen julkaista kuvia Instagramissa. Halusin aina laittaa sinne vain parhaat otokseni ja viilata niitäkin todella tarkkaan. Julkaisujeni määrä tipahti ja seuraajien kasvun nopeus hidastui samalla.

Nyt olen taas madaltanut tietoisesti kynnystäni julkaista välillä ihan tavallisia tilannekuvia, ja olen huomannut hienoisen nousun reaktioiden määrissä Instagramissa. Oppini tässä on ehkä se, että jos julkaisen kerran kuukaudessa julmetun kauniin ja upean kuvan, voin saada muutama sataa tykkäystä enemmän sille yhdelle kuvalle, kuin jos julkaisen vaikkapa päivittäin keskivertohyvän kuvan. Mutta jos miettii, että omat tykkääjämääräni Instagramissa ovat noin sadasta kolmeen sataan, jolloin peruskuvat saavat satakunta tykkäystä ja ne upeat kuvat kolmesataa. Niin yhteensähän ne keskivertokuvani saavat kuitenkin huomattavasti enemmän kuvia, kuin ne yksittäiset upeimmat kuvani. Kolmesataa kuukaudessa vs. kolme tuhatta kuukaudessa.

Ero on itse asiassa aika huomattava keskivertokuvien eduksi. Toki valokuvaajana kannattaa vähän miettiä mitä kuvia Instagramiin laittaa (muidenkin), mutta jos vaikka laittaisikin kerran kuukaudessa ”kuukauden valokuvan” ja sen lisäksi tilannekuvia kuvauskeikoilta ja ehkä kuvausvinkkejä, niin TADAA – olemme saaneet huomattavasti toimivamman strategian Instagramille, mikä taas tuo sitä liikennettä huomattavasti tasaisemmin, sekä lisäksi toimii hyvänä showroomina monipuoliselle tekemiselle.

Kun vielä lisää niihin parhaisiin otoksiin tietyt kuvaajien käyttämät #aihetunnisteet, niin päästään vielä suurempiin tykkääjämääriin, ja tykkääjämääräthän taas tuovat sitä liikevaihtoa pikkuhiljaa, vaikkei nyt mitään ryntäystä välttämättä heti alkuun näkisikään.

Seuratkaa minua Instagramissa, löydät minut nimellä @laurakatriina. Huomioi myös, että käytän Instagram Storiesia. Karrin löydän Instagramista nimellä @kanttila.

Laura
Lvngroom Oy

P.S. Kaipaatko apua kuvaviestintääsi tai haluatko miettiä näitä juttuja ammattilaisen kanssa? Minä autan mielelläni! 


Jaa linkki

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *