CMADFI 2017 – miten me sen teimme


Jaa linkki

CMADFI 2017 – miten me sen teimme

Tämä on omasta mielestäni paras kuva puhujista, ainakin siinä vaiheessa kun olen käynyt läpi kuvat alustavasti. Mieli voi matkan varrella vielä muuttua, ja muuttuukin usein.

CMADFI-tapahtuma järjestettiin kuudennen kerran maanantaina 23. tammikuuta. Me olimme mukana toista kertaa ns. kahvituntisponsoreina, eli autoimme tapahtuman järjestämisessä ja vastineeksi saimme oman ständin. Meidän hommamme oli valokuvaaminen, lisäksi julkaisimme läjän kuvia CMADFI:n Facebook-sivuille ja Twitteriin, sekä omiin kanaviimme.

Tapahtumassa oli useita oikein kiinnostavia aiheita. Tosin minun aikani meni lähinnä valokuvaamiseen, kuvien nopeaan käsittelemiseen ja niiden julkaisemiseen. Nyt kerron miten me teemme kuvien nopean käsittelyn ja niiden julkaisemisen CMAD:issa.

Käytössämme on mm. kaksi Nikon D750 järjestelmäkameraa, sekä muutamia eri objektiiveja aina laajakulmasta vähän pidempään zoomiin. Yleensä minä hoidan nopeat julkaisut someen ja Karri ottaa enemmän tunnelmakuvia myöhempää käyttöä varten. Tämä ei ole mikään sääntö, mutta usein kuitenkin päädymme tähän työnjakoon.

CMAD-emäntä Johanna Janhonen oli toivonut yleiskuvia tapahtumasta ja näitä julkaisinkin jonkin verran muutaman minuutin viiveellä. Tässä työnkulku lähes jokaisen esiintyjän kohdalla:

  1. Otan yleiskuvia yleisöstä ja pidän huolen, että saan vähintään yhden mahdollisimman edustavan kuvan esiintyjästä, häiritsemättä kovinkaan paljoa. CMAD:issa puhuja seisoi aina ison pömpelin takana, mikä aiheutti ongelmia varsinkin lyhyempien puhujien kohdalla, koska he jäivät melkein kokonaan pömpelin taakse piiloon. Yritin parhaani mukaan asemoitua siten, ettei tämä olisi kuvissa häiritsevän koomista. Omasta mielestäni parhaan esiintyjäkuvan otin Tampereen yliopiston puhujan Anssi Männistöstä, josta otin kuvan takaviistosta siten, että yleisökin näkyy hienosti taustalla.
  2. Kopioin wifin kautta onnistuneimmat otokset kamerastani kännykkääni. Kännykkä pienentää kuvia ja niiden laatu kärsii, joten printtikelpoisia kuvia ei saa näin, mutta verkkoon kuvat kelpaavat varsin hyvin tunnelmaa kuvaamaan.
  3. Kuva kerrallaan tarkistan mitä olen saanut aikaiseksi, käsittelen ne nopeasti Snapseedilla (mm. pyrin korjaamaan valkotasapainon ja mahdollisesti rajaamaan kuvan, jos tunnelma välittyy siten paremmin).
  4. Lataan käsitellyn kuvan CMADFI:n Facebook-sivulle, selvitän puhujan nimen ja hänen edustaman tahonsa nimen ja julkaisen kuvan.
  5. Lähden kuvaamaan seuraavaa esiintyjää ja muuta inspiroivaa ja hauskaa.

Tapahtumaa seuraavina päivinä yleensä käyn läpi kuvat ja valikoin mitkä käsittelen ”kunnolla”, eli Adoben kuvankäsittelyohjelmilla. Tässä vaiheessa korjaan valkotasapainon paremmin ja luon kuville yhtenäisen sävymaailman, joka toimii parhaiten juuri CMAD-tapahtumalle. Samalla otan haltuun myös Karrin ottamat valokuvat ja käsittelen ne samalla periaatteella, kuin omani.

Tämän jälkeen toimitan kuvat Johanna Janhoselle, joka käyttää kuvia CMADFI-yhteyksissä. Meidät mainitaan valokuvaajina kuvien yhteydessä.

Ylereunan valokuva on omasta mielestäni mahtava kuva siitä, kun Karri ja Teemu Korpi pitkästä aikaa tapaavat ja Karri dokumentoi tämän vlogiinsa. Kun isot partaiset miehet keskustelevat lähekkäin, voi kuvasta tulla intiimimpi kuin mitä valokuvaamishetkellä olettaakaan =)

Laura


Jaa linkki

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *