Jäärät joukolla someen :)


Jaa linkki

lauraphotoPitkän linjan yrittäjät ovat usein niitä, jotka eivät vielä ole lähteneet mukaan sosiaaliseen mediaan. Syitä on about yhtä paljon, kuin yrittäjiäkin. Näillä ei ole väliä, kuten ei myöskään sillä, että mieli on matkan varrella muuttunut.

Monet näistä yrittäjistä ovat pikkuhiljaa huomanneet, että kyllä sinne someen sittenkin pitää lähteä. Ja sinne halutaan lähteä kunnolla, ei kuin soitellen sotaan. Minulla on asiakkaana useampi tällainen, lempeästi jääräksikin kutsumani, kokenut yrittäjä – ja täytyy sanoa, että on kyllä niin mahtavaa päästä työskentelemään heidän kanssaan. Pitkään yrittäjinä olleet henkilöt arvostavat myös muiden yrittäjien osaamista, ja ottavat vastaan tarjoamani opit. He myös haluavat oppia, uskaltavat kysellä ”tyhmiä” ja ovat aidosti kiinnostuneita siitä, mitä minä heille kerron.

Minä olen sitä mieltä, että vaikkei ole vielä lähtenytkään someen ja ehkä tuntee että nyt alkaa olla jo liian myöhäistä, niin kannattaa rohkeasti vaan lähteä. Jos ei itse yksin halua kokeilla esimerkiksi Facebookia, niin sitten kannattaa kysyä joko omilta lapsiltaan tai lapsenlapsiltaan, tai  ihan ammattilaiselta. Tunnissa-parissa ei välttämättä koko Facebookia hahmota, mutta jos istutaan alas ja käydään perusteet läpi, niin parissa tunnissa pääsemme jo pitkälle. Sitten siihen päälle otetaan muutaman viikon omatoiminen harjoittelujakso, jonka aikana minulta saa milloin tahansa kysellä apua vaikkapa Facebook-chatin kautta, ja sitten seuraavaksi uusi tunnin-parin sessio lähiopetusta. Tämä malli toimii todella hyvin, ja tätä voidaan jatkaa niin pitkään, kuin asiakas tuntee kaipaavansa tukea somessa. Joskus kokenut yrittäjä haluaa ottaa haltuun laajemman somepaketin –ehkä Facebook on jo aika hyvin hallussa, jolloin voidaan jatkaa samalla mallilla vaikkapa Twitterin tai Instagramin kanssa.

Ja jos rehellisiä ollaan, niin ei yrittäjän tarvitse olla kovinkaan kokenut, ollakseen sopiva tällaiseen toimintaan. Hän voi yhtä hyvin kaivata sparrausta somenkäyttöönsä uransa alkuvaiheessa. Miten sosiaalista mediaa kannattaa käyttää, jotta siitä saadaan alusta alkaen paras hyöty irti? Käänny ammattilaisen puoleen. Saat todennäköisesti muutamassa tunnissa sen, minkä itse oppisit vuodessa. Tuntiveloitus voi olla kalliimpi, mutta pääset heti tositoimiin ja saat tehtyä alusta alkaen hyvää työtä sosiaalisessa mediassa.

Kaipaatko sinäkin apua somessa? Otapa yhteyttä meihin, niin laitetaan paletti kuntoon!


Jaa linkki

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *