SomeTime 2016 ja mahtava yhteisöllisyyden tunne


Jaa linkki


1
Viime viikonloppuna järjestettiin jo perinteinen SomeTime, somekansan kokoontumisajot. Team Lvngroom pääsi avaamaan koko tilaisuuden omalla esityksellään, Heikki Hallantien alkusanojen jälkeen.

Kerroimme viime kesäkuun #kesäpargas-tapahtumasta, josta kehkeytyi varsinainen sosiaalisen median testitapahtuma. Kymmenen somevaikuttajaa kerääntyi eräänä kesäkuisena viikonloppuna Paraisille ja tutustuivat saariston kauniisiin maisemiin ja paikkoihin. Samalla luonnollisesti sometimme minkä ehdimme ja osoitimme pienen tiimin kykenevän trendaamaan esimerkiksi Twitterissä ohi Jukolan viestin ja prinssi Carl Philipin häiden.

Tänä vuonna mielestäni Sometimessä oli (vähäpätöisiä soraääniä lukuunottamatta) erityisen kotoisa tunnelma. Tapahtuma oli pieni ja kaikki uskalsivat tervehtiä toisiaan, sekä jutella vaikeistakin asioista. Sosiaalinen media on nyt vakiinnuttanut asemansa niin, että enää ei puhuta siitä pitääkö vai eikö pidä, vaan lähinnä siitä mitä missäkin kannattaa tehdä. Mitä hyötyjä ja haasteita mahdollisesti sosiaalisessa mediassa on.karrisometime

Erityisen suuren vaikutuksen SomeTimessa tänä vuonna teki Helmi Elina, joka piti kuulemma normaalisti nuorten vanhemmille suunnatun luennon sosiaalisesta mediasta ja mm. ruutuajasta. Pysäyttävämpää luentoa en ole aikoihin, jos koskaan, kuullut. Ei se ruutuaika ole yhtä samaa pahaa asiaa, vaan olennaista on mitä sen laitteen kanssa tekee. Pelaaminen voi olla todella kehittävä ja hyvä asia, kun taas kiusatulle se voi aiheuttaa todella pahoja asioita, koska kiusaajat seuraavat kännykässä joka paikkaan. Tämä entiselle koulukiusatulle tytölle aiheutti aika voimakkaan ahdistuksen. Seuratkaa siis vanhemmat mitä lapsenne tekevät siellä verkossa, pelatkaa ja viestikää siellä! Ja esimerkin kautta lapsetkin oppivat eniten, eli jos itse tuijotat kännykkääsi jatkuvasti, niin minkä viestin sinä itse annat lapsellesi?

Kuvia SomeTimesta löydät Instagramista häsällä #sometime2016 ja samaisella häsällä Twitteristä oikeastaan kaikki keskustelut. Googlettamalla löydät striimaukset ja oikeastaan kaiken 😉

Laura


Jaa linkki

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *