Yrittäjän lomaltapaluun siedettävä keveys


Jaa linkki

11351759_958604114162788_973873786_nTänä vuonna kesälomalta paluu on ollut hyvin erilaista kuin aikoihin. Yksi syy on se, että on saanut kesäloman a
joittaa juuri siihen kohtaan kalenteria kuin haluaa. Ei ole tarvinnut anoa lomaa, vaan se on luonnollisesti asettunut siihen heinäkuulle, milloin asiakkaatkin näemmä ovat lomailleet. Toisekseen loma ei ole ollut lomaa siinä mielessä, kuin se aikaisemmin toisten töissä ollessa on ollut. Tällä kertaa loma on ollut enemmänkin aikaa, milloin ei tehdä aktiivisesti töitä, mutta reagoidaan asiakkaiden ja potentiaalisten asiakkaiden yhteydenottoihin. Kiitos mielenkiintoisen ja motivoivan työn, tämä ei ole ainakaan tänä kesänä häirinnyt. Päinvastoin, töihin paluu tuntuu helpommalta, kun moni asia on jo valmiina tarjottimella ja toisaalta tietää heti miten syksy alkaa.

Vaikka lomalta paluu on ollut edellä mainituista syistä johtuen mukavaa, ei se tarkoita edelleenkään sitä, että kaikki olisi täydellistä. Vaikka lomalta paluun tiimellyksessä on uusia asiakkuuksia ja mielenkiintoisia projekteja taas saatu ja vanhat hommat jatkuvat yhtä mukavina kuin aikaisemmin, on yleisesti ottaen yritysmaailman taivaalla pilviä.

Onneksemme olemme saaneet asiakkaita, joilla on intoa ja halua kehittää ja kasvattaa omaa toimintaansa. Jo pelkästään tämä motivoi itseäkin tekemään töitä, koska työn mielekkyys on aivan eri luokkaa tuntiessaan tekevänsä jotain hyödyllistä asiakkaalle. Toisaalta sitä itse toivoisi, että myynti vetäisi tehokkaammin ja asiakkaita olisi enemmän. Onneksi tämä viimeiseksi mainittu on asia, johon itse voi vaikuttaa ja jonka kimpussa olemme koko ajan.

On kuitenkin surullista lukea uutista, miten monilla yrityksillä on vaikeaa ja toisaalta miten tuttavapiirissäkin löytyy jo vuosikymmeniä yrittäjänä itsensä ja perheensä elättäneitä ihmisiä, jotka ovat päättäneet vihdoin ripustaa hanskat naulaan ja sammuttaa toimitilojen valot viimeisen kerran. Samaan aikaan toisaalla yrittäjä painii muna-kanansa kanssa, eli yrityksen pullonkaulana on rahoitus: jos rahoitusta saa, pystyy toimittamaan tilauksen, jolla yksin voisi maksaa tuon tarvittavan lainan heti takaisin. Lainaa ei saa, koska pankin vaatimukset eivät täyty. Samaan aikaan yrittäjä ei pysty ja uskalla ottaa tilausta vastaan.

Tuntuu siltä, että kaipaisimme kollektiivisesti enemmän rohkeutta. Rohkeutta tehdä suuria päätöksiä ja rohkeutta luottaa asiakkaisiimme, yhteistyökumppaneihimme ja muihin yritystoimintaamme lähellä oleviin tahoihin. Luottaa yhtä paljon kuin he luottavat meihin. Mainitsemani yrittäjyyden lopettavat ihmiset eivät ole sellaisia joilta mielestäni se rohkeus puuttuu, vaan he ovat juuri niitä ihmisiä jotka ovat pettyneet nykyiseen pelon ja lamautumisen tilaan. Ihmisiä, joilta löytyisi intoa ja rohkeutta tehdä suuria asioita, yhdessä verkostojensa kanssa.

Viime keväänä kun lopetin vihdoin päivätyöni toisella yrittäjällä ja hyppäsin kiljuen yrittäjyyden mustaan aukkoon, mielessäni oli kaksi asiaa kirkkaana: 1) jos epäonnistun tässä, voin aina mennä takaisin jollekin toiselle töihin ja 2) onnistumiseni on kiinni siitä, miten rohkeasti uskallan laittaa itseni likoon ja tehdä töitä menestyksen eteen. Jälkimmäisen asian kohdalla asiakkaamme ovat olleet hyviä muistuttajia siitä, että kovalla työllä on mahdollista pärjätä. Päälle vielä ripaus onnea ja ympärille hyviä ihmisiä, eikä menestyminenkään ole kaukana.

Olemme Lvngroomissa positiivisesti asioihin suhtautuvia ihmisiä, ehkä vähän idealistejakin. Pyrimme kuitenkin valamaan itsemme lisäksi myös asiakkaisiimme sitä uskoa, että tekemällä me selviämme ja saavutamme tavoitteemme. Omaa työmotivaatiota kasvattaa huomattavasti se, kun näkee miten asiakkaan silmissä syttyy se sama into, joka meilläkin paistaa kun suunnittelemme yhdessä asiakkaan kanssa mitä teemme yhdessä. Olisikin hienoa, jos saisi jokaisella yrittäjällä sen saman innon kipinän loistamaan silmissä, joko taas uudestaan, ensimmäistä kertaa tai entistä kirkkaampana. Ehkäpä juuri sitä kautta saamme kasvatettua kaikki sitä rohkeutta, mitä vaaditaan kääntämään lamaantumisen ja pelokkaan selviytymisen kamppailu uuden ja suuremman rakentamiseen. En mene lupaamaan, mutta me ainakin aiomme yrittää.

Karri Anttila
Lvngroom Oy


Jaa linkki

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *