Oletko sinä muistanut suositella meitä?


Jaa linkki

sydanMinulla on tapana suositella ystäväyrittäjiäni sopivan tilanteen tullen. Aina jos vaan joku kyselee esimerkiksi Facebookissa mistä saa vaikkapa tyylikkäät brodeeraukset työpaitoihinsa, muistan mainita ystäväyrittäjäni Minnan ja Tonyn omistaman Keloveen, josta saa sekä laadukkaita paitoja että brodeerauksia. Jos joku kyselee käyntikortteja, muistutan että vaikka ulkomailta voisi saada kortit hieman edullisemmin, niin kannattaa suosia Aboprintiä tai muita paikallisia yrityksiä, koska koskaan ei tiedä mistä se seuraava yhteistyökumppani löytyy. Teen tätä jatkuvasti, olen suositellut koodareita, rakennusfirmoja, putkimiehiä, matkailuyrityksiä ja monia muitakin vuosien varrella.

Yritän joka käänteessä nostaa esiin ympärilläni olevaa tietotaitoa jonka tiedän hyväksi. Minusta se on itsestään selvä asia, että niin tehdään. Mutta aina kaikki eivät hoksaa tehdä tätä takaisin. Olen auttanut useita ystäviäni työssään, ja kun he sitten voisivat antaa vastapalveluksen, niin he unohtavat minut tyystin ja kääntyvätkin jonkun toisen puoleen tai vaan yksinkertaisesti eivät muista suositella. Tietenkään aina ei voi muistaa minua, sehän on selvä asia, mutta jos vuosikaudet on saanut minulta apua, niin kyllä minä oletan että teet joskus jotain minullekin, jos sopiva tilanne tulee vastaan. Olen hyvä työssäni, joten sen suhteen ei tarvitse jännittää 😉

Miten te muut teette ja miten koette tämän? Minusta tämä on inhimillistä toimintaa lähimmäisiään kohtaan. Kaikki ymmärtävät varmasti, että yrittäjän elanto on usein todella tiukassa. Älä siis oleta, että en ole kiinnostunut pienistä tai suuremmista jutuista, vaan kysy, suosittele, kerro eteenpäin, kyllä minä ohjaan kyselijät eteenpäin, mikäli homma ei ole ihan juuri tarkalleen minun juttuni. Niin minäkin teen aina kun näen mahdollisuuden puffata ystäväyrittäjiäni. Autan mielelläni, mutta kyllä se vasta-apukin on sydämellisesti tervetullutta. Aina.

Laura Johansson
Lvngroom Oy
sosiaalista mediaa, viestintää ja sisällön tuotantoa verkkoon (ja muuallekin) – också på svenska
050 555 9292


Jaa linkki

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *