Kerrataanpa Facebookin kilpailusäännöt


Jaa linkki

10453995_635042596590780_1640290150_nViime viikkojen aikana olen huomannut tietyn Villin Lännen -ilmapiirin jälleen vallanneen Facebookin (tajunnan) virran. Kilpailu kilpailun perään kehottaa tykkäämään ja jakamaan jotain kilpailusontaa, mikä valtaa taas seinämme kiinnostavammalta sisällöltä. Ärsyttävimpiä mielestäni kuitenkaan ei ole itse kilpailut, vaan sokkona t&j-kommenttiensa kera liikkeellä olevat hyeenat, jotka t&j:ttävät ihan mitä tahansa saadakseen jotakin ilmaiseksi, oli se sitten Tena-vaippoja tai venäläisiä pyllynpäristimiä, tai kenties peräti jotain vähän järkevämpää.

Silti Facebook-kilpailut ovat oikeasti yksinkertainen tapa saada näkyvyyttä ja kerätä tykkääjiä sivulle. Mutta Facebookilla on myös säännöt näitä kilpailuja varten. Ja Facebook voi poistaa sivusi kokonaan (mukaan lukien kultaakin arvokkaammat seuraajat jotka olet ehtinyt kerätä), mikäli päätät järjestää sääntöjenvastaisia kilpailuja.

 1. Kilpailuja saa järjestää Facebook-sivuilla tai sovelluksen kautta, ei esim. henkilökohtaisessa profiilissa.
 2. Kilpailussa saa PYYTÄÄ
  1. tykkäämään julkaisusta
  2. kommentoimaan julkaisua
  3. julkaisemaan sivulle
  4. lähettämään viestin sivulle
  5. tykkäämään sivusta, jotta osallistuja voisi täyttää kilpailulomakkeen
  6. keksimään esim. uudelle tuotteelle nimi, josta voittaja palkitaan
  7. tykkäämään tietystä julkaisusta, jolloin tykkäys toimii äänestysmekanismina
 3. EI saa VAATIA
  1. sivun jakamista kilpailuun osallistumiseksi
  2. sivun tykkäämistä kilpailuun osallistumiseksi
  3. toisesta sivusta (tai useammasta sivusta) tykkäämistä kilpailuun osallistumiseksi
  4. itsensä tai muut ”tägäämistä” kuvaan tai päivitykseen kilpailuun osallistumiseksi
  5. kilpailun jakamista kaverin aikajanalla jotta saisi esim. suuremmat mahdollisuudet voittaa
 4. Muista mainita myös seuraavat asiat:
  1. kilpailun säännöt (esim. voimassaoloaika, maantieteelliset rajoitteet, ikärajat jne)
  2. Facebook ei ole järjestänyt kilpailua, eikä sillä ole mitään tekemistä kilpailun kanssa, eikä Facebookia voi pitää vastuussa mistään kilpailuun liittyen
 5. Voittajalle ilmoittaminen ja voittajasta tiedottaminen:
  1. voit kertoa voittajan nimen julkaisemalla päivityksen siitä sivullasi tai kommenttina omalla sivullasi. (Huom! Voittajan nimen julkaiseminen Facebookissa kiellettiin aiemmissa säännöissä, nykyään asiasta ei löydy mainontaa. Silti kannattaa kilpailun sääntöihin lisätä maininta voittajan nimen julkaisusta, jos näin aikoo menetellä.)
  2. voit ottaa yhteyttä voittajaan sähköpostitse, mikäli olet kerännyt yhteystiedot kilpailun yhteydessä
  3. Twitterin kautta, blogissasi tai nettisivuillasi

Tässä säännöt, kuten ne olen Facebookista koonnut. Muutamat kohdat olen lisännyt useista muista lähteistä tarkistettuani ja tulkinnut myös mitä Facebook ei kiellä (lähinnä voittajan nimen julkaiseminen), sekä seurannut miten kilpailusääntöjä hyvin seuraavat organisaatiot ovat tehneet. Näillä sinun pitäisi päästä jo pitkälle!

P.S. Muistathan myös Suomen lain rajoitukset 😉


Jaa linkki

2 kommenttia

 1. Samalla tavalla on hyvä muistaa että Facebook- ja somemainonta laajemmaltikin ovat niitä harvoja tapoja, joilla esimerkiksi nettikasino- ja vedonlyöntiyhtiöt ulkomailta kykenevät laillisesti tai ainakin puolilaillisesti markkinoimaan tuotteitaan.

  Vastaa
  • Totta. Silti ne säännöt tulee aina muistaa, siis sen palvelun omat. Se ei ole mikään tekosyy sivuuttaa sääntöjä, ettei kotimaassa pysty mainostamaan keinotekoisten rajoitusten takia. Onneksi mainitsemallasi alalla näyttää homma olevan hallussa myös some-mainonnassa.

   Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *