Case #kesäpargas: Paljon pöhinää yhdessä viikonlopussa


Jaa linkki

somehasardiTarkkasilmäiset sosiaalisen median kannattajat ovat ehkä huomanneet hashtagin #kesäpargas vilahtavan hieman tavanomaista useammin somevirrassaan. Kyseessä oli somesukulaistemme kanssa tehty viikonloppu josta kehkeytyi samalla myös sosiaalisen median kenttäkoe.

Kuten monet teistä jo tietävät, olen saariston tyttö ja olen omaa kotikaupunkiani tuonut esiin jo vuosien ajan sosiaalisessa mediassa. Olen jo pitkään halunnut kutsua vieraita tänne saaristoomme esittelemään näitä mahtavia puitteita, joita meidänkin maassamme löytyy ihan melkein nurkan takaa, jos vaan vaivautuu ajamaan Lounais-Suomeen Turun eteläpuolelle.

Joukoksi valikoitui muutamia sosiaalisesta mediasta tuttuja ystäviämme joille tämä viikonloppu sattui sopimaan. Varasin kaksi mökkiä siskoni ja isäni mökkikylästä (Stormälön mökkikylä) ja heitin Facebookissa ilmaan kyselyn, että kiinnostaako ketään näkyvyys sosiaalisessa mediassa.

Ensimmäisenä apajilla oli maidontuottaja Andreas Johansson, paikallispoliitikko ja suorapuheinen somea ymmärtävä alakoulutoverini joka tarjoutui esittelemään saartaan ja maitotilaansa. Muutama yrittäjä tarjosi hyvään hintaan palveluitaan ja Paraisten kaupungin matkailuosastokin osallistui pienellä panostuksella mukaan hommaan. Tästä kiitämme kaikkia sydämellisesti. Loppujen lopuksi aikataulu määritteli sen mitä kykenisimme yhden päivän aikana toteuttamaan.

Meistä somehörhöistä oli varsin kiinnostavaa seurata miten meidän keksimämme #kesäpargas-tunniste saatiin nousemaan Twitterin Suomen eniten käytettyjen tunnisteiden joukkoon kerta toisensa jälkeen peräti neljänä päivänä (pe-ma). Lisäksi huomasimme iloksemme #kesäpargas-hashtagin päässeen myös monien muiden käyttöön niin Twitterissä, kuin Instagramissakin. Osoitimme samalla, että panostamalla voidaan oikeasti saada aikaan pöhinää sosiaalisessa mediassa. Myös vierailemiemme paikkojen tunnisteet nousivat järjestäen korkealle listoille.

Ja väittäisin, että Parainen ja varsinkin vierailemamme kohteet saavat positiivista näkyvyyttä ja varmasti myös uusia vierailijoita tämän meidän kenttäkokeemme ansiosta.

Saatte lisää tietoa myöhemmin tästä kenttäkokeesta! Tässä vaiheessa kiitämme Andreas Johanssonia perheineen, jotka kutsuivat meidät Heisalan saarelle, Sverker Karlssonia Paraisten Portilta, Villa Apollon Pia Heleniusta ja Airisto Strandin Tommy Gråhnia mahtavista kokemuksista. Kiitokset myös majoituksesta rakkaalle siskolleni Jenny Johanssonille Stormälön Mökkikylässä – paikka on upea, vaikka itse sanonkin! Team Lvngroom kiittää myös somehörhöjä avoimesta suhtautumisesta kenttäkokeeseemme ja Matilda Åbergia Paraisten kaupungin matkailuosastolta ideapajan järjestämisestä.

Jatkoa seuraa, sen voimme luvata!

Laura

P.S. Haluatko sinä meidät somehörhöilemään luoksesi? Ota yhteyttä Lauraan: 050 555 9292 tai laura.johansson@lvngroom.fi 🙂


Jaa linkki

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *