Viestintää entistä laajemmin Lvngroomista


Jaa linkki

(Läs detta inlägg på svenska här.)
Olen jo pitkään ollut hieman kyllästynyt tähän minun some-tädin leimaani ja noin viimeisten 6 kuukauden aikana olen kypsytellyt ajatusta siitä, että lähtisin tekemään viestintää laajemmin. En halua erikoistua mihinkään nicheen kovinkaan tiukasti, vaan nimenomaan tarjota laaja-alaista viestintäosaamista paitsi netissä, myös muualla.

Olen silloin tällöin päässyt toteuttamaan tätä uutta konseptiani (jota edelleen hion). Siinä käydään läpi sosiaalisen median näkyvyys perusteellisesti, mietitään tavoitteet ja keinot saavuttaa se, mutta siinä tehdään myös muuta. Analysoidaan viestintää (sisäistä ja ulkoista) laajemmin. Millaiset nettisivut ovat, viestivätkö ne sitä mihin tarkoitukseen ne ovat tehty? Tarvitaanko kenties esite tai useita esitteitä ja mitä niissä pitäisi kertoa? Miten näistä saadaan pitkäikäisempiä, ettei tarvitse joka kevät ja syksy tehdä uusia esitteitä? Tarvitaanko uutiskirjepalveluita tai kenties YouTube-videoita avaamaan asiaa enemmän? Entä pressikontaktit, ovatko ne kunnossa ja osataanko heidän suuntaan viestiä asianmukaisella tavalla?

Minun kohderyhmiäni ovat mm. pienet yritykset, yhdistykset ja hankeorganisaatiot. Isommilla yrityksillä on näihin juttuihin ihan omat tyypit, jotka osaavat asiansa (toivottavasti) tarpeeksi hyvin. Minä tarjoan laaja-alaista viestinnän osaamista niille, joilla ei ole resursseja palkata täysipäiväistä markkinointi- tai viestintätyyppiä tai -osastoa, vaan jolle riittää se, että silloin tällöin käydään juttuja läpi. Lisäksi voin auttaa sisällön tuottamisessa ihan kaikilla osa-alueilla, joko tekemällä itse (myös ruotsiksi) tai hyödyntämällä verkostojani.

Pian Lvngroomissa aloittava Karri Anttila tuo lisäresursseja näihin samoihin asioihin ja huomattavasti lisää tekkitietotaitoa – ja tietenkin omat kontaktinsa.

Laura
Somehippi, vapaa toimittaja, sisällöntuottaja, konsultti, yrittäjä…
050 555 9292

P.S. Edelleen otan ilolla vastaan yhteydenottoja yhteistyöstä kiinnostuneilta. Asun nykyään pääkaupunkiseudulla, mutta liikun paljon myös Varsinais-Suomessa ja toki autoni ja julkiset kulkevat myös kauemmas 🙂

P.S.2. Tulipa vaan mieleeni sellainen asia, että kysytte ehkä itseltänne miksi nyt yhtäkkiä olen myös yleisen viestinnän ammattilainen. No, siis olen tätä toki opiskellut aikoinani usean vuoden, mutta lähinnä kokemuksen kautta olen oppinut yhtä jos toista. Toimittajan töitä olen tehnyt yhä enemmän viimeisten viiden vuoden aikana kahdella kielellä, ja erinäisten hankkeiden kautta olen päässyt tutustumaan entistä tiiviimmin myös printtimaailmaan ja kokonaisvaltaisempaan viestintään. Lisäksi somekoulutuksissa todella usein huomaan, että pienet yhdistykset ja yritykset tarvitsevat laajemmin keskuteluapua ja konsultointia viestinnässä, vaikka luulevat vain tarvitsevansa Facebook-sivut. Ja sparraajina olemme Karrin kanssa molemmat parhaimmillamme. Osaamme kysyä oikeat kysymykset ja osaamme toteuttaa viestintäsuunnitelmat alusta loppuun asiakkaidemme kanssa.

P.S.3. Ja isompia yrityksiä ja organisaatioita autamme toki myös, ja ihan pelkästään some-asioissa myös. Silloin muut tahot hoitavat usein yleisviestinnän. Koulutuksia saa myös tilata, niiden pitäminen on ihan mahtavuutta mielestäni 🙂


Jaa linkki

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *