CMAD.fi-tapahtuma – pönötystä ja pönöttämättömyyttä


Jaa linkki

nayttokuva3Vierailimme tulevan yhtiökumppanini Karri Anttilan kanssa eilen CMAD.fi-tapahtumassa. Kyseinen nimihirvitys selittyy sillä, että CMAD on lyhennys Community Manager Admiration Day ja CMAD-päiviä järjestetään muuallakin maailmalla. Tapahtuma on yhteisöllisesti järjestetty ja todella lämminhenkinen tilaisuus samoista asioista kiinnostuneille sometyypeille. KORJAUS: Kyseessä on Appreciation day, ei admiration. Mutta oikeasti se voisi kyllä olla admiration day. Koska kuka kissan hännän noistaisi, ellei…

Hur som helst huomasimme heti alkuun, että fiilis seminaarissa oli huomattavasti pönöttävämpi, kuin esimerkiksi SomeTimessä, jossa ollaan molemmat vierailtu monia kertoja. Onneksi kuitenkin tunnelma ohjelman edetessä muuttui rennommaksi ja matkalla lounaalle löytyi monia ”someperheeseemme” kuuluvia tyyppejä ruokaseuraksemme. Someperhe on pitänyt yhtä jo pitkään, pidempään kuin suurin osa nykysomettajista ovat edes olleet mukana Twitterissä, ja tämän kyllä huomaa tunnelmasta kun päästään turisemaan.

Olen sen verran höyrypää itse, etten kauheasti mitään luentoja jaksa kuunnella, elleivät ne osu täysin ja totaalisesti asian ytimeen. Ja näin kävi muutamien esitysten kanssa (valitettavasti jouduimme poistumaan keskuudesta kolmen maissa lapsilogistisista syistä, joten viimeisen puristuksen esitykset jäivät väliin, muun muassa ihanan Piritta Seppälän osuus meni ohi mikä harmitti tosi paljon). Pari asiaa jotka jäivät erityisesti mieleeni olivat miten saada paljon lukijoita blogilleen ja lista siitä, miten kannattaa toimia jos haluaa omasta intranetistä (intrasomesta?) tylsän, kuivan ja todennäköisesti hyvin passiivisen.

Ambientian Aino Heiskan vinkit heikompaan intratoimintaan oman organisaation intranetissa (esitys löytyy täältä ).

nayttokuva

Toinen esitys joka jäi mieleeni oli Suomen ainoaksi teollisuusblogiksikin tituleeratun blogin kirjoittajan, Minna Patosalmen, esitys omasta matkastaan bloggaajana. Hän sai muutaman vuoden kirjoitella rauhassa ennen kuin onnistui härättämään närää ”vakavissa keskustelufoorumeissa” (mm. kuten Vauva.fi ja Suomi24). Hän oppi neutraalimmaksi viestijäksi, mutta samalla kannusti kirjoittamaan sen, mitä haluaa kirjoittaa. Kokemus nosti hänen lukijamääränsä muutamasta tuhannesta kymmeniin tuhansiin. Kuvankaappauksessa Pauliina Mäkelän twiitti Minna Patosalmen vinkkejä parempaan bloggaukseen.

nayttokuva2

Tässä tärkeimmät opit tältä erää. Paljon muuta kiinnostavaa jäi nyt kertomatta ja paljon meni varmasti ohi mikä olisi ollut kiinnostavaa. Mutta hyvillä fiiliksillä jatketaan. Ja tärkein asia mielestäni taas somehommissa oli jälleen kerran se, että tapaa mahtavia ihmisiä ja pääsee turisemaan oman someperheensä kanssa. Someperhe on henkinen tila, joten sinne mahtuu kyllä lisää ihmisiä vielä. Kun ollaan samalla aaltopituudella, niin viihdytään yhdessä.

Ja tämä johtaa taas uusiin juttuihin ja yhteistyökuvioihin. Tässä välissä muistuttelen myös, että olen juuri muuttanut pk-seudulle, joten yhteistyöehdotuksia otetaan vastaan. Jos tarvitsette reippaita ja sosiaalisia, hauskoja ja ennen kaikkea sarkastisia ja kaksimielisiä tyyppejä tiimiinne, niin Lvngroom is the way to go 🙂

Niin joo ja samma på svenska, koska jag är tvåspråkig 🙂
And English, too, tietty.

Laura Jii
050 555 9292
laura.johansson@lvngroom.fi
fb.com/johansson.laura
twitter.com/laurajohansson
instagram.com/laurakatriina
linkedin.com/in/johanssonlaura


Jaa linkki

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *